dveřní systémy - hlavní strana
studio interier, sapeli, porta doors, MT, JAP
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

Celoskleněné stěny a dveře – jejich odolnost se testuje

Celoskleněné stěny a dveře, které slouží nejen v bytových i administrativních interiérech, ale také na chodbách či různých halách, jsou z odolného kaleného skla. Musí odolávat náhlým nárazům, tlaku či nehodám a nezpůsobit zranění. Kalené sklo prošlo různými testy, aby přesvědčilo bytové architekty a stavebníky, jak mimořádný je to materiál. Do celoskleněných stěn a dveří můžete uhodit kladívkem nebo páčidlem a nerozbijí se. I takové testy se dělaly. Skleněné dveře musí odolat náhlému nárazu, když do nich člověk omylem vrazí nebo do nich zatlačí. Při testu se sklo položilo na zvýšené podložky a postavily se na něj dvě osoby. Kalené sklo se prohnulo, ale vydrželo.

Celoskleněné stěny a dveře musí využívat bezpečnostní kalené sklo, protože jde opravdu o stěnu, která člení nějaký prostor. Toto speciální sklo se upravuje speciálním postupem. Zahřeje se na teplotu 600 stupňů Celsia a pak se prudce ochladí ve vodní lázni. Tím získá mimořádné vlastnosti, takže je odolné vůči mechanickému namáhání i vůči vysoké teplotě. Skleněné dveře i stěny s kaleným sklem jsou pětkrát odolnější než běžné sklo a při běžném provozu v domácnosti jsou prakticky nerozbitné. Pokud se sklo výjimečně rozbije, úlomky nejsou ostré, takže nikoho nezraní.

Celoskleněné stěny a dveře si lze prohlédnout v našem showroomu v Mladé Boleslavi. Jsou tam nejen skleněné dveře a posuvné dveře, ale i široký sortiment dřevěných dveří SAPELI či Porta DOORS. Jak skleněné dveře, tak i dřevěné se využívají nejen jako otočné, ale jaké posuvné dveře. Posuvné systémy se montuji na zeď nebo strop. Umožňují posouvání jednokřídlých i dvoukřídlých dveří. Zasouvají se do stran nebo přes sebe. Komfortním řešením jsou stavební pouzdra, která se instalují do stěny, pouzdro se překryje barvou a skleněné dveře nebo dřevěné se zasouvají přímo do zdi.

sklo s grafikou
NAŠE DALŠÍ PRODUKTY:
Profil společnosti Designové centrum Dveře SAPELI Dveře PORTA DOORS Stavební pouzdra JAP Dveřní systémy.cz Dřevěné podlahy Kährs
Profil
společnosti
Designové
centrum
Dveře
SAPELI
Dveře
PORTA DOORS
Stavební
pouzdra JAP
Dveřní
systémy.cz
Dřevěné
podlahy KÄHRS

Stavební pouzdra JAP je nyní možné objednat v našem eshopu. Doprava je zdarma, dodání stavebních pouzder do 48 hodin!

OTEVŘÍT AKTUÁLNÍ CENÍK STAVEBNÍCH POUZDER, BEZOBLOŽKOVÝCH POUZDER A POSUVNÝCH SYSTÉMŮ.

VZORKOVNA:
Ptácká ul. 294
293 01 Mladá Boleslav

tel./fax: +420 326 701 075
mobil: +420 601 280 280
mobil: +420 608 108 080

e-mail: obchod@studio-interier.cz
internet: www.studio-interier.cz